STOP Carieră! Educație Comunitară Blog Donații Echipă Contact

13 Februarie 2023

Bistrița văzută de sus


În data de 13 februarie 2023, Fundația Valea Bistriței va demara proiectul "Bistrița văzută de sus". Scopul acestui proiect este de a carta/fotografia peisajele de pe Valea Bistriţei în vederea realizării unor timelapses-uri. Proiectul se adresează unui grup de 20 de elevi, cu vârste cuprinse între 10 - 16 ani din cadrul Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu.

Acesta se va desfășura pe Valea Bistriței în satul Gureni, comuna Peștișani. Proiectul demarează cu ieșirea în teren, instruirea elevilor de către persoana autorizată în privința pilotării dronei și realizarea de fotografii aeriene ce vor fi expuse în cadrul unei expoziții a cărei locație o vom stabili ulterior.

UPDATE - 15 februarie 2023


Luni, în data de 13 februarie, proiectul ” Bistrița văzută de sus” a fost pus în practică de echipa Fundației "Valea Bistriței", elevii și profesorii de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu, pe Valea Bistriței cu ajutorul dronei. Acesta înseamnă lecții de zbor care dau aripi profesorilor și elevilor. La propriu. Cu ajutorul dronei, profesorii își poartă elevii la kilometri distanță în locuri de vis, spectaculoase și relevante în procesul de învățare. În locuri menite să îi inspire pe copii și să le arate că natura poate fi un adevărat spectacol de culori și de interactivitate.

Imaginați-vă o lecție specială în care elevii intră în direct cu un loc extraordinar, de unde urmăresc imagini transmise cu o dronă, iar un profesor entuziast le răspunde la întrebări chiar de la fața locului. Așa a început proiectul- "Bistrița văzută de sus", în județul Gorj, satul Gureni unde elevii de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu au intrat în direct cu locuri spectaculoase de pe Valea Bistriței.

Pentru că lecțiile cu drona au dovedit că tehnologia și creativitatea pot fi îmbinate într-un concept inovator care să atragă și să inspire copiii acestor timpuri, au fost realizate fotografii aeriene pentru a realiza un album de tip timelapse.
Expoziția de fotografii realizate cu drona va fi deschisă la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu.