STOP Carieră! Educație Comunitară Blog Donații Echipă Contact

17 Noiembrie 2022

Fundația Valea Bistriței lansează ActivTin - primul proiect de educație prin joc pentru elevii din județul Gorj.

  Fundația Valea Bistriței  lansează primul proiect de educație prin joc pentru elevii din Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși Peștișani, Liceul de Arte Constantin Brăiloiu din Târgu-Jiu și Liceul Tehnologic Turburea.

Sub denumirea  ActivTin,  Fundația Valea Bistriței își propune să pregătească 60 de elevi, cu vârsta cuprinsă între 10-16 ani pentru a deveni agenți ai schimbării în comunitatea locală din care fac parte. Am creat pentru aceștia un program educațional prin care urmărim să creștem  interesul lor față de abilitățile de comunicare,  educație pe zona de mediu și cetățenie activă.

,,Este important ca tinerii din regiunea noastră să își dezvolte astfel de abilități și cunoștințe. Prin acest proiect vrem să le arătăm copiilor că ei pot produce schimbări benefice în propriile comunități, prin implicare activă, utilizând mediul online și social media.” -  Adriana Lidia NÂRBAN, manager de proiect.

Inițiativa vine în contextul în care sistemul educațional actual se adaptează cu greu la provocările prezentului, iar copiii au nevoie să fie pregătiți într-o manieră profesionistă pentru a se integra în societatea de astăzi.

Prima ediție a ActivTin se va desfășura în  perioada noiembrie-decembrie 2022, fiind structurată sub forma unei experiențe complexe. Activitățile se vor susține online și în incinta Bibliotecii Județene Christian Tell și a liceelor partenere, sub formă de module  fiind coordonate de Adriana Lidia NÂRBAN, manager de proiect. Dezvoltat pentru copiii care doresc să devină  agenți ai schimbării, proiectul își propune să sprijine generațiile tinere care au potențialul de a crea un viitor mai bun.

Printre activitățile pe care le vor parcurge copiii se numără: 
  ●  atelier de comunicare și creare de conținut 
  ●  atelier despre combaterea  schimbărilor climatice
  ●  atelier tehnologie și creație
  ●  atelier de abilități digitale
  ●  ​atelier de cetățenie activă - drepturi, obligații, tipuri de intervenție.

Astfel, elevii participanți vor avea ocazia să-și exerseze abilitățile necesare dezvoltării personale și profesionale, prin crearea unor contexte în care ei fac proiecții asupra viitorului.

Pentru  Fundația Valea Bistriței, educația este una dintre cele mai importante direcții de implicare în societate. Pe lângă educația formală care este însușita la cursurile de la școală, elevii trebuie să dobândeasca cunoștințe de dezvoltare personala și cele specifice profilului la care studiaza, atât de necesare pentru întregirea educației lor ca indivizi. Susținem  proiectele în acest sens și ne bucurăm mult când observăm ca ni se alatura inițativelor cât mai multe organizații. Împreună putem face mai mult, mai bine.

Proiectul este realizat cu sprijinul Station Europe, printr-un  grant oferit de Romanian United Fund.

Partenerii educaționali sunt: Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși Peștișani, Liceul de Arte Constantin Brăiloiu din Târgu-Jiu, Liceul Tehnologic Turburea și Biblioteca Județeană Christian Tell.

 
 Contact : Adriana Lidia NÂRBAN, manager de proiect Fundația Valea Bistriței
contact@valeabistritei.org 

Despre organizație
   Fundația  Valea Bistriței  este o organizație non - guvernamentală  înființată cu scopul  de a proteja mediul și a dezvolta durabil  societatea, urmărind integrarea normelor de mediu în toate domeniile economice si industriale.

 Misiunea noastră
  Fundația Valea Bistriței  își propune să sprijine comunitatea locală pentru apărarea și promovarea valorilor naturale, culturale și umane ale Văii Bistriței.