STOP Carieră! Educație Comunitară Blog Donații Echipă Contact

  Fundația Valea Bistriței  urmărește pe de o parte să crească implicarea civică a tinerelor generații, iar pe de altă parte să ajungă în școli din mediul rural unde participarea la viața comunității este redusă.
 În ultimii ani, tot mai mulți decidenți publici, au înțeles rolul educației și au acceptat introducerea, în formule opționale sau la decizia școlilor, a unor materii sau lecții de educație civică și a unor programe pilot. Cu toate acestea, în mediul rural și urbanul mic există o serie de limitări: resursa umană, profesorii sunt foarte puțini, manualele uneori nu ajung, iar disponibilitatea și resursele locale pentru activități interactive sunt extrem de reduse. Proiectele noaste își propun nu doar să vină cu programe interactive de educație civică în aceste comunități, ci și de a crește capacitatea elevilor de a accesa resursele disponibile și mai ales de a încuraja elevii din aceste comunități să gândească critic, să se implice în comunitățile în care vor ajunge să trăiască și să contribuie la schimbările de care este nevoie. Susținem proiectele în acest sens și ne bucurăm mult când observăm ca ni se alatura inițativelor cât mai multe organizații. Împreună putem face mai mult, mai bine.

Proiectul "Let's do it, Romania!"

Sâmbătă, 16 septembrie, la Peștișani, în județul Gorj, s-a derulat un eveniment amplu de ecologizare, parte dintr-un lanț de proiecte mai complex organizat la nivel național de ONG-ul Let’s Do It, România....

16 Septembrie 2023

accesează

VALEA BISTRIȚEI

Proiectul "Atelier Laborator Tehnologic"

Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității și a gradului de implicare a societății civile din județul Gorj, în promovarea dezvoltării la nivel local, prin sprijinirea implicării în cadrul mecanismelor decizionale la nivel local...

12  Februarie 2023

accesează

VALEA BISTRIȚEI

Proiectul "Atelier Laborator Tehnologic"

Sectorul ONG-urilor este esențial pentru binele unei comunități, deoarece acestea oferă servicii și programe importante pentru membrii comunității, neacoperite sau neglijate de alte instituții... 

04 Februarie 2023

accesează

VALEA BISTRIȚEI

Proiectul "Atelier Laborator Tehnologic"

F undaţia Valea Bistriţei în parteneriat cu Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuşi" din Peştişani, va demara proiectul "Atelier Laborator Tehnologic", în cadrul căruia ne propunem să dotăm o sală a Liceului Tehnologic "Constantin Brâncuşi" din Peştişani.... 

03 Martie 2023

accesează

VALEA BISTRIȚEI

Proiectul "Atelier Laborator Tehnologic"

În perioada 21-22.01.2023, a fost organizată o dezbatere de către Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, Fundația Valea Bistriței și societatea comercială Ginivișa SRL.
În cadrul acestei dezbateri au participat reprezentanți ai conducerii Univerității “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, ai conducerii Facultății de Inginerie, cadre didactice din cadrul programului de studii de licență ​Inginerie și Management în Alimentația Public​ă și Agroturism, cadre didactice din învățământul preuniversitar, echipa Fundației Valea Bistriței și reprezentanți ai unor unități economice din zona Peștișani.

22 Ianuarie 2023

accesează

VALEA BISTRIȚEI

Proiectul "Atelier Laborator Tehnologic"

Joi, 22 decembrie, la biserica din satul Gureni, Fundaţia Valea Bistriţei reprezentată de doamna secretar, Maria Berculescu și doamna manager de proiect, Adriana Nârban, dar și de partenerul SC Ginivișa SRL, domnul Florin Vijulan au împărțit cadouri copiilor aflați în lăcașul de cult, alături de bunici și părinți pentru a primi Sfânta Împărtășanie. A fost o bucurie imensă pentru noi să fim înconjurați de micile suflete și de a le aduce zâmbete prin darurile oferite.

23 Decembrie 2022

accesează

VALEA BISTRIȚEI

Proiectul "Atelier Laborator Tehnologic"

Luni, 19 decembrie 2022, a avut loc concursul "Eco Crăciun", organizat de Fundaţia Valea Bistriţei în parteneriat cu Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuşi" din Peştişani. Concursul s-a desfășurat în Centrul Local de Informare Turistică din Peștișani. La concurs au participat 25 de echipe, fiecare echipă fiind formată din 3 elevi. Toți elevii participanți și câștigătorii concursului desemnați de cei șapte membrii ai juriului au fost premiați.

21 Decembrie 2022

accesează

VALEA BISTRIȚEI

Proiectul "Atelier Laborator Tehnologic"

“Sărbătorile sunt un prilej de bucurie și cinstire a tradițiilor și obiceiurilor strămoșești.
Luni, 19 decembrie, începând cu ora 17:00, la Centrul de informare turistică din Peştişani, va avea loc Festivalul brazilor de Crăciun, ECO CRĂCIUN, eveniment inițiat de Fundaţia Valea Bistriţei în parteneriat cu Primăria Peştişani, Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi din Peştişani şi Liceul de Arte Constantin Brăiloiu din Târgu-Jiu.
Evenimentul se va deschide cu expoziţia de brazi de Crăciun, realizaţi de copiii de la Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi din Peştişani. Surpriza serii o reprezintă grupul de colindători de la Liceul de Arte Constantin Brăiloiu care vor interpreta pentru cei prezenți colinde specifice acestei perioade.

20 Decembrie 2022

accesează

AS în Gorj

Proiectul "Atelier Laborator Tehnologic"

Sărbătorile sunt un prilej de bucurie și cinstire a tradițiilor și obiceiurilor strămoșești.
Fundaţia Valea Bistriţei în parteneriat cu Primăria Peştişani, Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuşi” din Peştişani şi Liceul de Arte ,,Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu organizează luni, în data de 19 decembrie, începând cu ora 17:00, la Centrul de informare turistică din Peştişani, Festivalul Brazilor de Crăciun, denumit ECO CRĂCIUN.

15 Decembrie 2022

accesează

VALEA BISTRIȚEI

Proiectul "Atelier Laborator Tehnologic"

Dintre factorii educaţionali, care contribuie major la formarea personalităţii şi educaţiei copilului, familia, şcoala şi biblioteca rămân pilonii de bază. Astăzi, mai mult ca oricând, se pune stringent problema colaborării şi armonizării relaţiilor dintre familie, şcoală şi bibliotecă. În cunoaşterea profundă a copilului, fiecare dintre aceşti factori vine cu experienţa, cunoaşterea şi priceperea sa. Parteneriatul între şcoală şi bibliotecă şi-a demonstrat eficienţa pretutindeni unde a fost aplicat.
Acesta este, de fapt, scopul pentru care a fost conceput prezentul proiect, „Poşta electronică”.

14 Decembrie 2022

accesează

VALEA BISTRIȚEI

Proiectul "Atelier Laborator Tehnologic"

Cele mai importante surse de energie regenerabilă sunt energia solară, energia eoliană, energia hidroelectrică și energia geotermală.
Energia electrică este folosită cel mai des și este obținută prin transformarea energiei aburului, în urma arderii combustibililor la centralele electrice și termice. Pentru a obține energia electrică atât de necesară în viața cotidiană, se folosește o altă formă de energie – cea pe care o transformăm.
Sursele de energie regenerabilă sunt: soarele, vântul, apa râurilor și oceanelor, pământul și biomasa.
Toate aceste surse de energie există datorită energiei Soarelui.

13 Decembrie 2022

accesează

VALEA BISTRIȚEI

Proiectul "Atelier Laborator Tehnologic"

Ce se întâmplă cu jucăriile pe care le-am iubit când eram mici? Unde se duc, de ce dispar în tăcere când nu mai avem nevoie de ele, lasându-ne doar amintirile fericite ale copilăriei, bine ascunse în memorie, încât abia la maturitate le descoperim și le înțelegem?
Jocul şi jucăria au fost întotdeauna universul şi preocuparea copiilor. Pe vremea când părinţii au fost la rândul lor copii, jucăriile erau simple: maşinuţe cu pedale, trenuleţe, păpuşi arădeanca. Copiii de astăzi au smartphone-uri, calculatoare fiind mereu răsfăţaţi de părinţi.

13 Decembrie 2022

accesează

VALEA BISTRIȚEI

Proiectul "Atelier Laborator Tehnologic"

Proiectul “Comoara din cărți” a constituit o provocare pentru toţi cei implicaţi: educatoare, elevi, părinţi, specialişti ai proiectului.​ Acesta a presupus descoperirea ”Comorii din cărți” prin teste de cultură generală.
Citești, afli și poți răspunde!
Activitatea s-a desfășurat la Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj.
Elevii au fost antrenați în discuții despre lectura pregătită pentru ei în căutarea “comorii ascunse”, fiindu-le pregătit de către echipa proiectului un material atractiv prin intermediul căruia au valorificat cunoștințele cu răspunsuri la un set de 10 întrebări din lectura stabilită în prealabil.

02 Decembrie 2022

accesează

VALEA BISTRIȚEI

Proiectul "Atelier Laborator Tehnologic"

Marţi, 29.11.2022 Fundaţia Valea Bistriţei a avut plăcerea să sprijine acţiunea cultural - artistică organizată de cadrele didactice ale specializării Inginerie și Management în Alimentație Publică și Agroturism din cadrul Facultății de Inginerie a Universității Constantin Brâncuși din Târgu -Jiu. Evenimentul de astăzi s-a intitulat: SEMNIFICAȚIA ZILEI DE 1 DECEMBRIE. ELEMENTE SPECIFICE CULTURII GORJENEȘTI. În cadrul activității au fost expuse costume și țesături populare din colecția personală a vicepreședintelui Fundației, Cătălin ȘCHIOPU, cadru universitar al Facultății de Inginerie. Pensiunea Hanul Vânătorului a sprijinit organizarea evenimentului cu produse culinare tradiționale.

29 Noiembrie 2022

accesează

VALEA BISTRIȚEI

Proiectul "Atelier Laborator Tehnologic"

Comoara din cărți” este un concurs inedit dedicat elevilor cu vârsta cuprinsă între 10-16 ani. Activitatea cu elevii școlilor partenere se va derula pe parcursul mai multor module în cadrul activităţii ActivTin la Biblioteca Judeţeană ,,Christian Tell”.Ne vom întâlni cu participanții unde vom discuta și vom stabili o tematică. Echipa de proiect va pregăti un set de 10 întrebări din tema stabilită.
Derularea proiectului Comoara din cărți” are ca punct de  reper  o bună documentare în ceea ce privește conținutul, obiectivele, resursele umane și materiale, interesul copiilor și colaborarea cu biblioteca.

21 Noiembrie 2022

accesează

VALEA BISTRIȚEI

Proiectul "Atelier Laborator Tehnologic"

Într-un context social în care motivaţia pentru cunoaşterea şi asimilarea valorilor este tot mai redusă, iar interesul elevilor faţă de fenomenul creativ şi ştiinţific este tot mai scăzut, Fundația Valea Bistriței alături de Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși Peștișani, Liceul de Arte Constantin Brăiloiu din Târgu-Jiu, Liceul Tehnologic Turburea și Biblioteca Județeană Christian Tell îşi propun organizarea unor activităţi de învăţare formale şi non-formale în cadrul Proiectului ActivTin cu scopul cultivării unor valori şi aptitudini, dezvoltării competenţelor digitale şi de creație, dezvoltării personale şi adaptării la un stil de viaţă sănătos,lărgirii orizontului de cunoaştere şi asigurarea cadrului competiţional pentru creşterea performanţelor şcolare ale elevilor.Pentru Fundația Valea Bistriței, educația este una dintre cele mai importante direcții de implicare în societate.

19 Noiembrie 2022

accesează

TV SUD

Proiectul "Atelier Laborator Tehnologic"

Fundația Valea Bistriței lansează primul proiect de educație prin joc pentru elevii din Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși Peștișani, Liceul de Arte Constantin Brăiloiu din Târgu-Jiu și Liceul Tehnologic Turburea.

19 Noiembrie 2022

accesează

Gorj Express

Proiectul "Atelier Laborator Tehnologic"

Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității și a gradului de implicare a societății civile din județul Gorj, în promovarea dezvoltării la nivel local, prin sprijinirea implicării în cadrul mecanismelor decizionale la nivel local...

12  Februarie 2023

accesează

VALEA BISTRIȚEI