STOP Carieră! Educație Comunitară Blog Donații Echipă Contact

04 Februarie 2023

Conferința "Rolul sectorului ONG in județul Gorj provocări și perspective" organizată în cadrul proiectului Gorj Civic Hub.

În data de 23 ianuarie, Fundația “Valea Bistriței” a fost reprezentată de doamna Păsărilă Minodora, la Muzeul Județean ,,Alexandru Ștefulescu” din Tg-Jiu la proiectul Gorj Civic Hub, organizat de Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație.

Se dorește realizarea unei platforme a organizațiilor nonprofit din județ și are loc o instruire, unde învățăm cum să creștem impactul în comunitate. Sectorul ONG-urilor este esențial pentru binele unei comunități, deoarece acestea oferă servicii și programe importante pentru membrii comunității, neacoperite sau neglijate de alte instituții.

ONG-urile pot fi un catalizator puternic pentru schimbarea socială. Prin creșterea conștientizării și a implicării cetățenilor, ONG-urile pot mobiliza comunitatea pentru a lupta împotriva problemelor sociale și pentru a îmbunătăți calitatea vieții pentru toți membrii comunității. ONG-urile au un rol important atât pentru latura socială, cât și pentru ce a economică. Îndeplinind funcții de gestionare, monitorizare și stimulare, aceste organizații reprezintă parteneri de încredere pentru comunități, oferindu-le un șir de beneficii.