STOP Carieră! Educație Comunitară Blog Donații Echipă Contact

15 Decembrie 2022

Eco Crăciun

Sărbătorile sunt un prilej de bucurie și cinstire a tradițiilor și obiceiurilor strămoșești.

Fundaţia Valea Bistriţei în parteneriat cu Primăria Peştişani, Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuşi” din Peştişani şi Liceul de Arte ,,Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu organizează luni, în data de 19 decembrie, începând cu ora 17:00, la Centrul de informare turistică din Peştişani, Festivalul Brazilor de Crăciun, denumit ECO CRĂCIUN.

Evenimentul se va deschide cu expoziţia de brazi de Craciun, realizaţi din materiale ecologice de copiii de la Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuşi” Peştişani. Surpriza serii o reprezintă grupul de colindători de la Liceul de Arte ,,Constantin Brăiloiu”, care interpretează pentru cei prezenți colinde specifice acestei perioade.

La final, cei mai originali brazi vor fi premiaţi.

Juriul este format din: Primar Cosmin Pigui (​Primăria Peştişani), Prof. Univ. Dr. Ing. Ștefan Ghimiș (Asociația pentru Democrație Educație Respect ADER), Asis. Dr. Ing. Ramona Cazalbașu (Universitatea ,,Constantin Brâncuși”), Florin Vijulan (SC Ginivișa SRL), Dediu Andreea (Fundația Valea Bistriței), director Sichitiu Georgiana (Liceul ​Tehnologic ,,Constantin Brâncuși”), Reprezentant Comitetul de părinți Pleșa Bianca (​Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuși”).

Derularea acestui eveniment va conduce la conștientizarea faptului că sărbatorile și tradițiile trebuie păstrate și transmise mai departe.