STOP Carieră! Educație Comunitară Blog Donații Echipă Contact

12 Februarie 2023

Proiectul Gorj Civic Hub

În data de 10 februarie, la Muzeul Județean "Alexandru Ștefulescu" din Târgu-Jiu, doamna Păsărilă Minodora a reprezentat Fundația "Valea Bistriței" la evenimentul de informare organizat în cadrul proiectului Gorj Civic Hub, de către Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație.

Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității și a gradului de implicare a societății civile din județul Gorj, în promovarea dezvoltării la nivel local, prin sprijinirea implicării în cadrul mecanismelor decizionale la nivel local și crearea unei rețele tematice județene, prin conștientizarea rolului acestora de către reprezentanții sectorului public și a partenerilor sociali, concomitent cu consolidarea capacității acestora, prin intermediul programelor de formare.

Activitatea a început cu prezentarea fiecărei organizații participante, caracteristicile mediului nonprofit, stabilirea unor pași concreți pentru a apropia ONG-urile din județul Gorj. - această frază nu are sens.

Cele mai multe organizații prezente își desfășoară activitatea în sprijinirea tinerilor ( în special a celor cu nevoi speciale) și în protejarea mediului înconjurător. ONG-urile sunt alcătuite din oameni care sunt interesați de ceea ce se întâmplă în jurul lor și reacționează atunci când este cazul.

Prin proiectul Gorj Civic Hub se dorește adunarea organizațiilor din județ, pentru a lucra împreună, a organiza cursuri și a crește impactul în societate.
Activăm spiritul civic împreună!