STOP Carieră! Educație Comunitară Blog Donații Echipă Contact

22 Ianuarie 2023

Dezbatere privind promovarea agroturismului

  În perioada 21-22.01.2023, a fost organizată o dezbatere de către Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, Fundația Valea Bistriței și societatea comercială Ginivișa SRL.

În cadrul acestei dezbateri au participat reprezentanți ai conducerii Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, ai conducerii Facultății de Inginerie, cadre didactice din cadrul programului de studii de licență ​​Inginerie și Management în Alimentația Public​ă și Agroturism, cadre didactice din învățământul preuniversitar, echipa Fundației Valea Bistriței și reprezentanți ai unor unități economice din zona Peștișani.

Evenimentul a avut loc la Hanul Vânătorului din satul Gureni, comuna Peștișani. În urma dezbaterii, au fost prezentate punctele de atracție turistică din zonă, am vizitat Casa Mitu, unde doamna Nărban Adriana a prezentat importanța promovării patrimoniului cultural al județului Gorj și a obiectelor autentice: războaie de țesut, vase, obiecte agricole.

În urma discuțiilor, a rezultat un punct comun pentru parteneri, acela de a promova interesele comunității de pe Valea Bistriței.
Mulțumim pe această cale: Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, societății comerciale Ginivișa și Casa Mitu.