STOP Carieră! Educație Comunitară Blog Donații Echipă Contact

26 Septembrie 2022 / Delia Mitroi

Fundația Valea Bistriței, reprezentantă de seamă a programului „Let’s Do It, România” în weekendul trecut, la Peștișani !

În ultima vreme, pe fondul deteriorării mediului înconjurător, cauzată de poluare și de schimbările climatice tot mai frecvente, interesul opiniei publice pentru ecologizare și pentru măsurile de protejare a naturii a crescut considerabil. Nu putem decât să ne bucurăm de acest aspect și să sperăm că societatea civilă va promova din ce în ce mai frenetic importanța naturii și metodele prin care aceasta poate fi apărată.

Sâmbătă, 24 septembrie, la Peștișani, în județul Gorj, s-a derulat un eveniment amplu de ecologizare, parte dintr-un lanț de proiecte mai complex organizat la nivel național de ONG-ul Let’s Do It, România. Responsabila pe zonă de organizarea acestei acțiuni, cu ocazia Zilei de Curățenie Naționale - Let’s Do It, România, a fost fundația Valea Bistriței. Membrele fundației, doamnele Minodora Păsărilă, Andreea Dediu și Adriana Narban, s-au implicat cu tot sufletul în cadrul acestui eveniment, coordonând voluntarii și elevii de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Peștișani 

La debutul acțiunii de ecologizare, copiii și adulții participanți au primit din partea echipei Fundației Valea Bistriței diverse materiale (tricouri personalizate cu siglafundației, saci pentru colectarea deșeurilor, mănuși de unică folosință, cornuri și apă).

A urmat prezentarea, de către reprezentanții liceului, a traseului ce trebuia parcurs pentru curățenie. Activitatea a fost agreabilă și animată, mai ales că doamna Minodora Păsărilă le-a explicat liceenilordespre etimologia cuvântului ,,Ginivișa”, despre date geografice ale regiunii lor, dar și despre importanța protejării mediului înconjurător.  Așadar, acțiunea nu a fost de bun augur doar pentru mediu, ci și pentru elevi, care au privit-o ca pe o lecție educativă. Programul început la ora 9:00 s-a sfârșitîn jurul orei 12:30, prin ridicarea de către organizatori a sacilor cu deșeurile colectate. La final, toată lumea a fost mulțumită: voluntarii, pentru faptele lor bune, iar localnicii din Peștișani, pentru că vor putea profita de o natură mai curată, chiar la ei acasă.

Fundația Valea Bistriței mulțumește tuturor celor care au făcut posibilă acțiunea de sâmbătă, Let’s Do It, România, promițând că și pe viitor va rămâne la fel de conectată la tot ceea ce înseamnă promovarea și protejarea naturii sublime de pe Valea Bistriței de Gorj. Când sufletul nostru este o parte din natură, luptăm cu toate armele pentru a o salva!